Skip to main content

När det måste bli precis rätt

Kundanpassade lösningar

Tack vare vår djupa kompetens och erfarenhet kan ni förlita er på Unimer för att ta fram och tillverka de plast- och gummikomponenter samt tekniska slangar som ni behöver. Vi hjälper gärna till med produktdesign och optimering för kostnadseffektiv produktion, och kan även föreslå lämpliga material samt konstruktionsförbättringar.

Kontakta våra specialister
Kundanpassade lösningar.

Genom Unimer får ni tillgång till branschspecifik produkt- och produktionsexpertis för skräddarsydda och kostnadseffektiva lösningar.

Plastkomponenter

Vi kan hjälpa er att ta fram formbundna och maskinbearbetade komponenter i plaster med hög kravställning. Ofta används högteknologiska plaster som PTFE och med förstärkning i glasfiber, kolfiber och rostfritt stål samt PEEK, PVDF och PEI. Vi har även de mer vanliga konstruktionsplasterna som PA, PP, POM etc.

För plastkomponenter erbjuder vi:

  • Plastbearbetning
  • Formsprutning
  • Extrudering (Strängsprutning)
  • Materialbeskrivning
Unimer - Plastkomponenter
Unimer - Gummikomponenter

Gummikomponenter

Unimer har lång erfarenhet av utveckling och tillverkning av komponenter i gummimaterial såsom silikon, polyuretan, EPDM, NR, SBR, NBR, HNBR, CR och FKM. Vi hjälper er med materialval och design som möter samtliga era specifikationer samt relevanta nationella och globala föreskrifter – inklusive GMP. Tillsammans hittar vi också den mest kostnadseffektiva lösningen för formverktyg och produktion.

Följande tillverkningsprocesser är tillgängliga för era gummikomponenter:

  • Formvulkning (kompression, transfer, injektion)
  • Extrudering (Strängsprutning)
  • Valsbeläggning
  • Materialbeskrivning

Flexibel slang i gummi eller plast

När ni behöver ta fram nya konstruktionslösningar för slang inom ett specifikt användningsområde, då har vi den erfarenhet och kunskap som krävs. Tillsammans med våra kunder har vi bland annat utvecklat vakuumlyftsslangar, högflexibla slangar till friskluftsmasker, samt slang med hög kemisk beständighet för skyddsrum. Vi kan även ordna med montage av kopplingar som limmas, kläms på eller plastövergjuts på slangen för leverans som färdigt slangpaket.

Pressure hoses

Kontakt

Har du frågor om Unimer, våra produkter eller tjänster? Kontakta oss!

Kontakta oss